Taalkeuze: Nederland English Sprache: Deutsch
aAaA
Valuepath
Laboratorium Veterinaire Pathologie

Vestigingsadres:
Verlengde Klinkertstraat 6
6433 PL Hoensbroek

T 045 545 1273
T 013 480 505 (België)
F 084 741 3160
E Mail naar valuepath

KvK: 50997823
BTW nummer:
8230.40.616.B.01
Valuepath Klanten Login

>>
Aanmelden nieuwe klant

>>

Zoeken op de site

Nieuws en mededelingen

Workshop

09.06.2007

Van 10 t/m 12 mei volgde René van der Luer een workshop van de ESVD (European Society Veterinary Dermatology) in Lübeck in Noord-Duitsland.

De titel was Infectious diseases en de workshop was georganiseerd door Monika Linek en Claude Favrot uit resp. Hamburg en Zürich.

Er waren gerenommeerde sprekers, die een gevarieerd en zeer intensief programma brachten. Er werd begonnen met een aantal recente zaken op het gebied van immunologie en vervolgens kwam een aantal van de belangrijkste ziektes en hun veroorzakers voorbij (o.a. Staphylococcen, Leishmania, Malassezia, ectoparasieten o.a. Straelensia cynotis hetgeen een geheel nieuw fenomeen is, dat in Europa voorkomt met typische en uitgebreide klinische verschijnselen en pathologie, Mycobacteriose, papillomavirus gerelateerde afwijkingen, Herpes etc.).

Vooral het onderwerp van Claude Favrot betreffende papillomavirussen en de daar (mogelijk) door veroorzaakte huidafwijkingen bij hond en kat was voor ons zeer de moeite waard, ook al omdat deze afwijkingen met enige regelmaat in onze inzendingen worden aangetroffen.

Overigens kan eenieder die is geïnteresseerd in dermatologie van huisdieren lid worden van de ESVD. Zeer regelmatig worden er workshops georganiseerd en meestal in september is er een Europees congres, afgewisseld met een wereldcongres eens in de vier jaar. Het eerst volgende Europese congres is in september in Mainz, Duitsland, en het wereldcongres zal volgend jaar plaatsvinden in Hongkong.

De eerstvolgende workshop heeft als onderwerp huidoncologie en zal in juli van dit jaar in Bern, Zwitserland, ook weer door René van der Luer worden gevolgd.

Zeer regelmatig worden er workshops georganiseerd en meestal in september is er een Europees congres, afgewisseld met een wereldcongres eens in de vier jaar. Het eerst volgende Europese congres is in september in Mainz, Duitsland.